SO Concorde: The Spirit Of Eindhoven

Ondanks dat Storm Ciara op komst was, zijn we dit weekend afgereisd naar onze zustervereniging in Eindhoven. Vanwege de grote belangstelling voor het SO mocht ieder van ons één keer starten. Op zaterdag startte er twee van onze leden in de Lb dressuur en een lid in de Bb dressuur. Zaterdagmiddag werd er begonnen met de klasses Lb en M Dressuur. Beide Lb ruiters hebben een proef gereden waar ze trots op kunnen zijn ondanks dat de klik met het paard er helaas niet voor beide was. Na onze Lb ruiters te hebben aangemoedigd was het nog even wachten voor we konden eten. Echter bleek het eten het wachten wel waard toen we er achter kwamen dat er friet met een snack en salade op het menu stond. Toen we uitgegeten waren was het nog even wachten tot ook onze Bb ruiter mocht starten. Na de Bb hebben we besloten een alternatief programma te volgen. Omdat één van onze leden dichtbij woont hebben we daar een slaapfeestje gehouden. Echter was decompetitiviteit nog steeds voelbaar tijdens de spelletjes Mario Kart op de Switch. Om 01:00 hoorden we via een lid van een zustervereniging wie er door waren naar de (halve) finales dressuur. We konden blij zijn, één van onze Lb ruiters was door naar de halve finale!

Na een goede nachtrust te hebben genoten waren we zondagochtend dus weer vroeg op pad. Om 08:45 werden de (halve) finales dressuur namelijk gelood. Onze Lb ruiter bleek na veel aanmoediging tijdens de halve finales ook de finale te mogen rijden! Net bekomen van de heugelijke finale Lb dressuur maakte onze springruiters zich klaar om na de lunch te starten in het B springen. Ook één van deze ruiters wist een halve finaleplek te bemachtigen. Echter vielen er in de halve finaleronde enkele balken waardoor het daar ophield. De rest van de middag was het wachten op de prijsuitreiking. Onze Lb dressuur topper heeft de eerste prijs in die categorie mee naar huis genomen!

Strandrit Noordwijkerhout

25 januari zijn we afgereisd naar Noordwijkerhout voor een strandrit bij Manege Bakker. Ondanks het frisse weer en enkele verkleumde ledenmaten hebben we enorm genoten van de rit. Na afloop hebben we genoten van een drankje en het weerzien na de jaarwisseling.

Voltige en Springles

Zondag 11 januari hebben wij bij Stal den Brenk in groenekan een voltigeles & een springles gevolgd. Gewapend met een soepele zit, veel lef en een bodyprotector zijn wij vol goede moed op de niet bewegende voltigebok gesprongen.

2015-01-11 14.15.45

Na de kunstjes op de stilstaande nep-pony goed onder de knie te hebben gekregen durfden wij het aan om de echte pony te bestijgen.  Eenmaal geklommen deden wij zonder enige druppel aan angstzweet de meest precaire stunts op deze superlieve pony.

2015-01-11 14.17.08

Eenmaal soepel geworden vervolgden wij deze mieterse middag met een leerzaame springles op een paar leuke manegepaarden. Dit verliep zonder al te veel drama en kneuzingen, zo dat wij aan het eind van de middag voldaan en wel weer huiswaarts keerden.