SO Blok: Game of Thrones

Dit weekend hebben we onze hoofdstad bezocht. Tussen de bouwhekken troffen we in Amsterdam de Hollandse Manege. Na even te moeten zoeken hoe je binnen kon komen lukte het ons dan toch om de bak en de tijdelijke kantine te bereiken. Vanwege de lessen en kinderfeestjes die ook gewoon doorgingen op de manege in de ochtenduren, gingen we ‘s middags direct van start met het B springen. Voor het B springen hadden twee deelnemers van HOP, waarvan er één de halve finale wist te bereiken. Het B-springen werd opgevolgd door het L-springen waarin onze deelnemer helaas niet verder kwam dan de eerste ronde. Na het verorberen van een heerlijke warme pizza was het tijd voor de dressuur. In de klasse Ba en La hebben wij dit weekend niet deelgenomen. In de klasse Bb zijn we met drie HOP-ruiters gestart. Toen om half één eindelijk het avondprogramma was afgerond werden de finalisten voor de dressuur bekend gemaakt. Één van onze deelnemers in de Bb was door naar de volgende ronde!


Na een kort nachtje konden we in alle rust ons voorbereiden op de voorrondes in de Lb en de (halve) finales van de dressuur omdat het programma pas ‘s middags werd vervolgd. Helaas voor onze halve finalist in de Bb bleef het daarbij. Echter wisten de twee Lb-ruiters van HOP beiden de finale te bereiken! Na te hebben genoten van de mooie finaleproeven in de Lb was het tijd voor de prijsuitreiking. Onze ruiters hebben het dit weekend erg goed gedaan en zijn met een 4e prijs in het B springen en een 1e en 2e prijs in de Lb naar huis gegaan.

AB werkdag KNHS-VNS

22 februari vond de jaarlijkse AB werkdag van de KNHS-VNS plaats. Hoewel onze secretaris helaas niet aanwezig kon zijn hebben we genoten van de teambuilding, de uitwisseling van tips en de vergadering.

We begonnen de dag met teambuilding tijdens de escaperoom in de koelcellen bij SS Rotterdam. Onze Voorzitter en Penningmeester zijn ieder met een ander team de escaperoom in gegaan voor een optimale teambuilding. Vervolgens is het de groep na verschillende overstaps met het OV gelukt bij de The Tea Lab aan te komen voor een heerlijke lunch en de vergadering. Tijdens de Lunch en de vergadering hebben we een indruk gekregen hoe het gaat met de verschillende verenigingen en hebben we tips kunnen uitwisselen. Verder lag de aandacht op hoe om te gaan met de grote hoeveelheden aanmeldingen bij SO’s en de toekomst van de KNHS-VNS nieuwsbrief.

SO Concorde: The Spirit Of Eindhoven

Ondanks dat Storm Ciara op komst was, zijn we dit weekend afgereisd naar onze zustervereniging in Eindhoven. Vanwege de grote belangstelling voor het SO mocht ieder van ons één keer starten. Op zaterdag startte er twee van onze leden in de Lb dressuur en een lid in de Bb dressuur. Zaterdagmiddag werd er begonnen met de klasses Lb en M Dressuur. Beide Lb ruiters hebben een proef gereden waar ze trots op kunnen zijn ondanks dat de klik met het paard er helaas niet voor beide was. Na onze Lb ruiters te hebben aangemoedigd was het nog even wachten voor we konden eten. Echter bleek het eten het wachten wel waard toen we er achter kwamen dat er friet met een snack en salade op het menu stond. Toen we uitgegeten waren was het nog even wachten tot ook onze Bb ruiter mocht starten. Na de Bb hebben we besloten een alternatief programma te volgen. Omdat één van onze leden dichtbij woont hebben we daar een slaapfeestje gehouden. Echter was decompetitiviteit nog steeds voelbaar tijdens de spelletjes Mario Kart op de Switch. Om 01:00 hoorden we via een lid van een zustervereniging wie er door waren naar de (halve) finales dressuur. We konden blij zijn, één van onze Lb ruiters was door naar de halve finale!

Na een goede nachtrust te hebben genoten waren we zondagochtend dus weer vroeg op pad. Om 08:45 werden de (halve) finales dressuur namelijk gelood. Onze Lb ruiter bleek na veel aanmoediging tijdens de halve finales ook de finale te mogen rijden! Net bekomen van de heugelijke finale Lb dressuur maakte onze springruiters zich klaar om na de lunch te starten in het B springen. Ook één van deze ruiters wist een halve finaleplek te bemachtigen. Echter vielen er in de halve finaleronde enkele balken waardoor het daar ophield. De rest van de middag was het wachten op de prijsuitreiking. Onze Lb dressuur topper heeft de eerste prijs in die categorie mee naar huis genomen!

Strandrit Noordwijkerhout

25 januari zijn we afgereisd naar Noordwijkerhout voor een strandrit bij Manege Bakker. Ondanks het frisse weer en enkele verkleumde ledenmaten hebben we enorm genoten van de rit. Na afloop hebben we genoten van een drankje en het weerzien na de jaarwisseling.