SO Marcroix

28 & 29 mei 2022 

Dit Hemelvaartsweekend zijn we naar Rotterdam geweest voor SO Marcroix in het thema Mamma Mia! Op zaterdag waren we welkom vanaf het begin van de middag. Na eerst te hebben gelood hadden we ruim de tijd om even rond te kijken op de manege en nog een stukje van een reguliere les te zien. Na het rondkijken en het eerste losrijden te hebben gezien werd dan ook al gauw duidelijk dat de focus op de Rotterdamse manege ligt bij de zit van de ruiter.

Voor HOP mocht Kyra als eerste rijden. Zij startte in de Bb dressuur op Nibbit. Helaas ging de galop niet zo goed, maar misschien dat de draf en stap dit zouden kunnen goedmaken. Een uur later mocht Lieke het proberen in de La. Echter werd dit iets later dan gedacht omdat Chance de de VNS vertegenwoordigers helaas geen pasje wijken wilde tonen. Vandaar dat ze na enige vertraging kort  Bugatti mocht losrijden om alsnog vlot te starten. De gehaaste start was dan ook goed terug te voelen in hoe Lieke vond dat haar proef ging. Nadat alle voorrondes dressuur waren verreden was het tijd om te genieten van de Griekse maaltijd in de Sociëteit en de leden van andere verenigingen wat beter te leren kennen. 

Helaas bleken beide Hop leden niet door te zijn naar de dressuur finales. Echter kon er daardoor op zondag worden uitgeslapen omdat Kyra pas rond 14:00 op Carpe Diem zou stappen. Helaas bleek bij aankomst op de manege dat het springen vervroegd was omdat de jury voor de dressuur niet was komen opdagen en er ook nog opnieuw gelood was. Rond 12:30 mocht Kyra dus op Drummer. Één balkje er af helaas. Maar omdat de andere ruiter ook een balk mee pakte, kwam dat dicht genoeg bij elkaar om beide door te mogen naar de halve finale. Kyra mocht als tweede starten op Cicero. Gezien de eerste ruiter al een weigering had, was het vrij snel duidelijk Kyra met haar foutloze parcours naar de finale had bereikt. De finale ging helaas niet foutloos door een kleine schattingsfout. Het weekend eindigde dit keer dus helaas zonder prijzen in de dressuur en een tweede plek in het B springen voor Kyra.