Oprichting

Oprichting van N.S.R. Hop

In 2003 is het allemaal begonnen. De studentenruitersport begon dood te bloeden. Elke poging tot humor of aanzet tot feest werd de grond in geboord want dat hoorde natuurlijk niet op studentenwedstrijden. Veel verenigingen wilden niet te maken hebben met die vrijbuiters die deze ellende in het land haalden.

Van de andere kant was de ergernis ook groot. Er mocht geen gezelligheid en humor zijn. Sommige verenigingen snapten er niets van. Hierdoor was de conclusie simpel: “ Dat kunnen we beter!!!”

Het snode plan werd gesmeed en er werd besloten een vereniging op te richten. Een verenging die weet hoe het hoort en de heilige missie uit zou dragen. Geen gezeur over paardrijden. Gewoon zitten op de knol en gaan en verder …………………………………………… een hoop plezier en gekkigheid.

Bij deze missie hoorde natuurlijk een krachtige naam die het paardrijden in ere lied en de missie ondersteunde. Na ampel beraad tussen een aantal bedenkers en medeoprichters kwam de term HOP sterk naar voren.

Om het geheel complete te maken moest de vereniging officieel opgericht worden op de juiste dag. Er werd gekozen voor de dag der zotten. 11 november met als tijdstip 11 over 11 ‘s avonds. Daar in een keuken aan de rand van Rotterdam werd het geheel beklonken met een goede maaltijd en een pilsje. En toen was onze vereniging HOP een feit. De studentenruitersport zou nog jaren trillen op haar grondvesten.

Oprichters:

F.E. Körner, R. Addink, J.J.M. Blom, M.J. Wasmann, F.P. Hofmans, J. Lebouille, C.R. Hartman, M.V. van Ruiven, N.A.E. Eshuis