Facebook

Featured

Op facebook plaatsen wij altijd een verslag van onze activiteiten. Benieuwd wat wij de afgelopen tijd gedaan hebben? Klik dan hier.

De activiteiten bij HOP zijn zeer uiteenlopend. Van cocktailworkshops tot crossles, bij HOP kan het allemaal! Hieronder een klein overzichtje met foto’s van afgelopen activiteiten:

SO Concorde: The Spirit Of Eindhoven

Ondanks dat Storm Ciara op komst was, zijn we dit weekend afgereisd naar onze zustervereniging in Eindhoven. Vanwege de grote belangstelling voor het SO mocht ieder van ons één keer starten. Op zaterdag startte er twee van onze leden in de Lb dressuur en een lid in de Bb dressuur. Zaterdagmiddag werd er begonnen met de klasses Lb en M Dressuur. Beide Lb ruiters hebben een proef gereden waar ze trots op kunnen zijn ondanks dat de klik met het paard er helaas niet voor beide was. Na onze Lb ruiters te hebben aangemoedigd was het nog even wachten voor we konden eten. Echter bleek het eten het wachten wel waard toen we er achter kwamen dat er friet met een snack en salade op het menu stond. Toen we uitgegeten waren was het nog even wachten tot ook onze Bb ruiter mocht starten. Na de Bb hebben we besloten een alternatief programma te volgen. Omdat één van onze leden dichtbij woont hebben we daar een slaapfeestje gehouden. Echter was decompetitiviteit nog steeds voelbaar tijdens de spelletjes Mario Kart op de Switch. Om 01:00 hoorden we via een lid van een zustervereniging wie er door waren naar de (halve) finales dressuur. We konden blij zijn, één van onze Lb ruiters was door naar de halve finale!

Na een goede nachtrust te hebben genoten waren we zondagochtend dus weer vroeg op pad. Om 08:45 werden de (halve) finales dressuur namelijk gelood. Onze Lb ruiter bleek na veel aanmoediging tijdens de halve finales ook de finale te mogen rijden! Net bekomen van de heugelijke finale Lb dressuur maakte onze springruiters zich klaar om na de lunch te starten in het B springen. Ook één van deze ruiters wist een halve finaleplek te bemachtigen. Echter vielen er in de halve finaleronde enkele balken waardoor het daar ophield. De rest van de middag was het wachten op de prijsuitreiking. Onze Lb dressuur topper heeft de eerste prijs in die categorie mee naar huis genomen!

Strandrit Noordwijkerhout

25 januari zijn we afgereisd naar Noordwijkerhout voor een strandrit bij Manege Bakker. Ondanks het frisse weer en enkele verkleumde ledenmaten hebben we enorm genoten van de rit. Na afloop hebben we genoten van een drankje en het weerzien na de jaarwisseling.

Buitenrit & wissel-ALV

14 november vond de ALV plaats, met een winters buitenritje vooraf bij manege Marcroix te Amersfoort. Fris weertje + frisse paardjes resulteerde in een wat onstuimig begin, maar gelukkig bleef iedereen zitten en hebben we genoten van een heerlijke rit over het militaire terrein.
Buitenrit_2

Nadat de paardjes weer op stal stonden en iedereen z’n patatje naar binnen had gewerkt, kon de ALV beginnen. We keken terug op een succesvol jaar met leuke activiteiten en SO’s, mooie feestjes, en als hoogtepunt natuurlijk het VNSK, waarbij we ons eigen erepodium bij elkaar gereden hebben.
download (1)

Tijdens de ALV vond ook de bestuurswissel plaats. We namen afscheid van Elise en Flo, die vanaf nu doorgaan als actief lid. Voor komend studiejaar zal ik Elise’s plek innemen als voorzitter. (h)Op naar nog een goed jaar met vele uurtjes in het zadel en meer rozetjes voor aan de muur!

Liefs van jullie nieuwe voorzitter,
Eline

Voltige en Springles

Zondag 11 januari hebben wij bij Stal den Brenk in groenekan een voltigeles & een springles gevolgd. Gewapend met een soepele zit, veel lef en een bodyprotector zijn wij vol goede moed op de niet bewegende voltigebok gesprongen.

2015-01-11 14.15.45

Na de kunstjes op de stilstaande nep-pony goed onder de knie te hebben gekregen durfden wij het aan om de echte pony te bestijgen.  Eenmaal geklommen deden wij zonder enige druppel aan angstzweet de meest precaire stunts op deze superlieve pony.

2015-01-11 14.17.08

Eenmaal soepel geworden vervolgden wij deze mieterse middag met een leerzaame springles op een paar leuke manegepaarden. Dit verliep zonder al te veel drama en kneuzingen, zo dat wij aan het eind van de middag voldaan en wel weer huiswaarts keerden.